Hvem kan si nei til nystekte cookies? Denne enkle oppskriften på veganske cookies krever få ingredienser, lite tid, og gir fantastisk smak.
Ingredienser:
- 100 g vegansk margarin (f.eks. Melange plantebasert)
- 100 g brunt sukker
- 50 g hvitt sukker
- 2 ss plantebasert melk (havremelk, soyamelk eller det du har)
- 1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
- 150 g hvetemel
- 1/2 ts natron
- 1/4 ts salt
- Evt: 100 g veganske sjokoladebiter eller grovhakket sjokolade
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 180°C (over- og undervarme).
- Pisk margarin, brunt sukker og hvitt sukker sammen i en bolle til det er jevnt og litt luftig.
- Tilsett plantemelk og vaniljesukker, og rør godt sammen.
- Bland inn hvetemel, natron og salt. Rør til det blir en jevn deig.
- Vend inn sjokoladebitene hvis du bruker det.
- Bruk en spiseskje og lag små klatter på et bakepapirkledd stekebrett. La det være litt avstand mellom dem, de flyter litt ut.
- Stek midt i ovnen i 10–12 minutter. De skal være litt myke i midten når du tar dem ut – de setter seg mens de avkjøles.
- Avkjøl på rist og nyt!
Tips:
- Ønsker du ekstra smak? Prøv å tilsette litt kanel eller hakkede nøtter.
- Vil du ha sprø cookies? La dem steke et par minutter ekstra, men pass på at de ikke blir for mørke.