Ingredienser:
- 3 middels store gulrøtter, i terninger
- 1 stor gul løk, hakket
- 2–3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 dl røde linser (skyllet)
- 1 ss olivenolje
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- ½ ts gurkemeie (valgfritt)
- 1 grønnsaksbuljongterning eller 1 liter grønnsakskraft
- Salt og pepper etter smak
- Saften av en halv sitron (valgfritt, for friskhet)
- Fersk persille eller koriander til topping
Fremgangsmåte:
- Varm olivenoljen i en stor gryte på middels varme. Fres løken til den er myk og blank (ca. 5 minutter).
- Tilsett hvitløk og krydder. La det surre i et minutt til du kjenner aromaene.
- Ha i gulrøtter, røde linser og buljong/kraft. Kok opp, og la det småkoke uten lokk i 20–25 minutter til linsene og gulrøttene er møre.
- Ønsker du en jevnere suppe, bruk stavmikser og kjør den glatt eller delvis glatt – etter smak.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt sitronsaft.
- Server rykende varm, toppet med friske urter og gjerne sammen med godt brød eller flatbrød.
Perfekt som hverdagsmiddag eller en enkel rett å varme seg på i helgen!
Topping med Oumph! Ch*cken style chunks
Vil du løfte retten til neste nivå? Prøv dette på toppen:
Du trenger:
- Oumph! Ch*cken style chunks (eller annen vegansk soyabiter du liker)
- Litt olje
- Krydder etter smak: f.eks. røkt paprika, chilipulver, hvitløkskrydder og soyasaus
Slik gjør du:
- Varm olje i en panne og stek Oumph!-bitene til de er godt gylne og sprø i kantene.
- Tilsett krydder mot slutten av steketiden. Litt soyasaus eller sitronsaft gir ekstra smak.
- Strø over suppen eller gryten rett før servering.