Ingredienser:

  • 3 middels store gulrøtter, i terninger
  • 1 stor gul løk, hakket
  • 2–3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 dl røde linser (skyllet)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • ½ ts gurkemeie (valgfritt)
  • 1 grønnsaksbuljongterning eller 1 liter grønnsakskraft
  • Salt og pepper etter smak
  • Saften av en halv sitron (valgfritt, for friskhet)
  • Fersk persille eller koriander til topping

Fremgangsmåte:

  1. Varm olivenoljen i en stor gryte på middels varme. Fres løken til den er myk og blank (ca. 5 minutter).
  2. Tilsett hvitløk og krydder. La det surre i et minutt til du kjenner aromaene.
  3. Ha i gulrøtter, røde linser og buljong/kraft. Kok opp, og la det småkoke uten lokk i 20–25 minutter til linsene og gulrøttene er møre.
  4. Ønsker du en jevnere suppe, bruk stavmikser og kjør den glatt eller delvis glatt – etter smak.
  5. Smak til med salt, pepper og eventuelt sitronsaft.
  6. Server rykende varm, toppet med friske urter og gjerne sammen med godt brød eller flatbrød.

Perfekt som hverdagsmiddag eller en enkel rett å varme seg på i helgen!


Topping med Oumph! Ch*cken style chunks

Vil du løfte retten til neste nivå? Prøv dette på toppen:

Du trenger:

  • Oumph! Ch*cken style chunks (eller annen vegansk soyabiter du liker)
  • Litt olje
  • Krydder etter smak: f.eks. røkt paprika, chilipulver, hvitløkskrydder og soyasaus

Slik gjør du:

  1. Varm olje i en panne og stek Oumph!-bitene til de er godt gylne og sprø i kantene.
  2. Tilsett krydder mot slutten av steketiden. Litt soyasaus eller sitronsaft gir ekstra smak.
  3. Strø over suppen eller gryten rett før servering.