Myke, søte og helt uten egg og melk – men smaker akkurat slik vafler skal. Perfekte til helgefrokost, turmat eller kveldskos.


Ingredienser:

  • 6 dl soyamelk eller mandelmelk
  • 1,5 ss eplecidereddik (eller litt vanlig eddik)
  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl sukker
  • 1 dl rapsolje (eller annen nøytral olje)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme (kan gjerne bruke mer!)
  • 0,5 ts vaniljepulver (valgfritt)
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du:

  1. Bland plantemelk og eddik:
    Ha melk og eddik i en stor bolle. La det stå i 5 minutter – blandingen vil tykne og svelle litt, omtrent som en vegansk “kultur”.
  2. Tilsett det tørre:
    Rør inn mel, sukker, bakepulver, kardemomme, vaniljepulver og salt. Rør til det er jevnt.
  3. Tilsett olje:
    Bland inn oljen til du får en glatt og litt tykk røre. La den gjerne hvile i 5–10 minutter.
  4. Stek vaflene:
    Varm opp vaffeljernet og pensle med litt smør. Stek vaflene gylne og sprø – de kan gjerne ligge litt ekstra for ekstra sprø kant.
  5. Serveringstips:
    Nydelige med syltetøy, sukker, friske bær eller vegansk sjokoladepålegg.