Myke, søte og helt uten egg og melk – men smaker akkurat slik vafler skal. Perfekte til helgefrokost, turmat eller kveldskos.
Ingredienser:
- 6 dl soyamelk eller mandelmelk
- 1,5 ss eplecidereddik (eller litt vanlig eddik)
- 5 dl hvetemel
- 2 dl sukker
- 1 dl rapsolje (eller annen nøytral olje)
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kardemomme (kan gjerne bruke mer!)
- 0,5 ts vaniljepulver (valgfritt)
- 0,5 ts salt
Slik gjør du:
- Bland plantemelk og eddik:
Ha melk og eddik i en stor bolle. La det stå i 5 minutter – blandingen vil tykne og svelle litt, omtrent som en vegansk “kultur”. - Tilsett det tørre:
Rør inn mel, sukker, bakepulver, kardemomme, vaniljepulver og salt. Rør til det er jevnt. - Tilsett olje:
Bland inn oljen til du får en glatt og litt tykk røre. La den gjerne hvile i 5–10 minutter. - Stek vaflene:
Varm opp vaffeljernet og pensle med litt smør. Stek vaflene gylne og sprø – de kan gjerne ligge litt ekstra for ekstra sprø kant. - Serveringstips:
Nydelige med syltetøy, sukker, friske bær eller vegansk sjokoladepålegg.